Etikai Kódex

A Merkantil Bank Zrt., a Merkantil Bérlet Kft., a NIMO 2002 Kft., az SPLC Vagyonkezelő Kft. (továbbiakban „Merkantil csoport”) Etikai Kódexe a Merkantil csoport, illetve a Merkantil csoporttal kapcsolatban állók számára világos és egyértelmű irányelveket, elvárásokat fogalmaz meg az etikus üzleti működésről, a Merkantil csoport értékeinek védelme érdekében.

Az OTP Bank Nyrt. 2006-ban fogadta el csoportszintű Etikai Kódexét, amely a külső és belső változásoknak, elvárásoknak megfelelően folyamatosan változik, fejlődik. A csoportszintű Etikai Kódex alapját olyan nemzetközi sztenderdek, bevált gyakorlatok és saját működési tapasztalatok adják, amelyek figyelembe veszik az OTP Bank csoporttal szembeni elvárásokat és a gyakorlati megvalósíthatóságot.

Az OTP Bank Csoport jogszabályoknak megfelelő társaságirányítási rendszere egyszerre szolgálja az ügyfelek bizalmát és elégedettségét, a részvényesi érték növekedését, valamint a felelős társadalmi magatartást.

A Merkantil csoport Etikai Kódexe az OTP csoportszintű Etikai Kódex alapján készült a Merkantil csoport tagjaira vonatkozóan.

Az Etikai Kódex teljes tartalmát letöltheti a Kapcsolódó dokumentumok alatt.

Kapcsolódó dokumentumok
Etikai dokumentumok