Flottekezeléssel kapcsolatos kérdések meglévő ügyfeleinknek

Szerződéssel kapcsolatos kérdések

Az egyedi bérleti szerződések lejáratát megelőzően kollégáink megkeresik Önt, hogy érdeklődjenek a bérelt gépjármű sorsáról, azaz, hogy a gépjármű leadása vagy (ha lehetséges) annak további használata mellett döntenek.

Kérjük, leadás esetén olvassa el a leadással kapcsolatos tájékoztatónkat, további használati igény esetén a szerződés módosítással kapcsolatos információkat.

A gépjármű leadását követően a keretszerződés és az egyedi bérleti szerződés vonatkozó pontjai alapján elszámolást készítünk, majd az egyedi bérleti szerződést lezárjuk.

A gépjárművek tartós bérleti szerződését határozott futamidőre (12-60 hó) az Ön által meghatározott éves futásteljesítmény (szerződött futás) figyelembevételével kötjük meg, rögzített szolgáltatási tartalommal (pl. bérlés, gumimenedzsment, biztosítások, stb.).

Ha azonban Ön a gépjárművet a meghatározott futamidőtől eltérő ideig kívánja használni, és/vagy a tényleges éves futásteljesítmény eltér a szerződött futástól, úgy lehetőség van az egyedi bérleti szerződés bizonyos keretek közötti (pl.: max. 200.000 km futás, max. 60 hó futamidő) módosítására, átkalkulálására.

Szintén lehetőséget biztosítunk a szerződésbe foglalt szolgáltatások módosítására, meglévő szolgáltatások lemondására, újabb szolgáltatások igénybevételére, erről szolgáltatásaink között tájékozódhat.

Kérjük, a szerződés futamidejének és/vagy futásteljesítményének módosításához az alábbi adatok megadásával forduljon kapcsolattartójához vagy írjon a flotta@mail.merkantil.hu e-mail címre:

 • gépjármű rendszáma,
 • aktuális km óra állás,
 • várható jövőbeni éves futásteljesítmény,
 • tervezett gépjármű leadási dátum.

Ha a szerződés szolgáltatástartalmán kíván módosítani, úgy erre vonatkozó igényét is írja meg nekünk a fentieken túl.

Kollégáink szerződésmódosítási ajánlatunkkal hamarosan felkeresik Önt.

Ha a gépjármű használata során kiderül, hogy a tényleges éves futásteljesítmény - akár pozitív, akár negatív irányban - eltér a szerződött futásteljesítménytől, vagy esetleg a gépjármű használójának munkakörülményei megváltoznak, és ezért a jövőbeli futás eltér majd a korábban tapasztaltaktól, úgy lehetőség van a bérleti díj valós futáshoz történő igazítására.

Ilyenkor megvizsgájuk, hogy a változás várhatóan mennyi költségtöbbletet vagy költségmegtakarítást eredményez a hátralévő futamidő alatt, amit a bérleti díjban érvényesítünk. A bérleti díjak valós futásteljesítményhez való igazításával elkerülhető, hogy a futamidő végi elszámolások váratlan kiadásokat hozzanak magukkal.

Kérjük, alul- vagy túlfutás korrekcióra vonatkozó ajánlatkéréshez küldje el kapcsolattartójának (vagy a flotta@mail.merkantil.hu e-mail címre) az alábbiakat:

 • gépjármű rendszáma,
 • aktuális km óra állás,
 • várható jövőbeni éves futásteljesítmény.

Kollégáink ajánlatunkkal hamarosan megkeresik Önt.

Ha úgy dönt, hogy egyedi bérleti szerződését annak lejárata előtt megszűntetné, úgy erre a bérleti keretszerződés vonatkozó pontjai értelmében az ott meghatározottak szerint lehetősége van.

Az alábbi adatok megadását követően kollégáink idő előtti lezárási kalkulációt készítenek Önnek, melynek kézhezvétele után Ön dönthet a lezárási folyamat elindításáról vagy a szerződés változatlan feltételekkel történő folytatásáról (esetleg a szerződés módosításáról):

 • gépjármű rendszáma,
 • aktuális km óra állás,
 • tervezett gépjármű leadási dátum.

Kérjük, igényét írásban jelezze kapcsolattartójánál vagy a flotta@mail.merkantil.hu e-mail címen.

Ha úgy dönt, hogy egyedi bérleti szerződését annak lejárata előtt megszűntetné, úgy erre a bérleti keretszerződés vonatkozó pontjai értelmében az ott meghatározottak szerint lehetősége van.

Ha cégadataiban változás lép fel, arról a - keretszerződés értelmében - haladéktalanul értesítenie kell a Merkantil Bérletet. Ilyen tájékoztatási kötelezettséggel bíró változások különösképpen, de nem kizárólagosan:

 • székhely vagy levelezési cím változása,
 • kontaktszemély vagy annak elérhetőségének változása,
 • tulajdonosi szerkezet vagy a tulajdonosok személyének megváltozása,
 • cégjegyzésre jogosultak személyének változása.

Kérjük, a változásokról írásban tájékoztassa kapcsolattartóját, vagy írjon a flotta@mail.merkantil.hu e-mail címre.

Ha Ön a gépjármű leadása mellett dönt, kérjük, szándékáról tájékoztassa kapcsolattartóját vagy írjon a flotta@mail.merkantil.hu e-mail címre.

Hol tudja leadni?

CARNEXT.com AUTÓ CENTER
2040 Budaörs, Nyugati u. 10300/13.
GPS: 47.461291, 18.891789

Kérjük, előzetes időpontegyeztetés érdekében vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal az alábbi elérhetőségeken!

Kérjük, hogy a gépjármű leadásakor kiemelten figyeljen az alábbiakra:

 • az autóból vegye ki személyes tárgyait,
 • az autó kívül és belül tiszta legyen,
 • állapota feleljen meg a rendeltetésszerű használatot feltételezhetőnek (ehhez segítséget nyújtanak a személyautóra, illetve kishaszongépjárműre vonatkozó gépjármű-átvételi útmutatók),
 • a gépjárművel együtt adja át annak
  • kulcsait, távirányítóit, kódkártyáit,
  • forgalmi engedélyét,
  • szervizkönyvét és a használati és karbantartási utasítását,
  • KRESZ tartozékokait.

A gépjármű leadásakor átadás-átvételi jegyzőkönyv készül, ebben rögzítve a gépjármű km óra állását, a leadott tartozékokat és a látható sérüléseket, esetleges hiányosságokat. Részletes, független szakértő által elvégzett műszaki és esztétikai állapotfelmérés a leadást követő napokban készül, mely felmérés majd a szerződés futamidő végi elszámolásának alapját képezi.

Ha a gépjármű állapota ezt indokolja, Merkantil Bérlet Kft. - a bérbe vevő költségén - gondoskodik a működésképesség helyreállításához, illetve a tovább értékesítéshez elengedhetetlenül szükséges javítási, karbantartási munkák elvégeztetéséről, ideértve a gépjármű kulcsainak, okmányainak és tartozékainak esetleges pótlását is.


Kérjük, igényét írásban jelezze kapcsolattartójánál vagy a flotta@mail.merkantil.hu e-mail címen.