Lehetőségek termelőeszköz finanszírozásához

Termelőeszköz vásárlásához számos finanszírozási formát kínálunk.

Általános finanszírozási konstrukciók

Zártvégű pénzügyi lízing

Ha a futamidő végén az összes díjfizetési kötelezettségének eleget tett, a lízingtárgy tulajdonjoga automatikusan vállalkozásához kerül. Az általános forgalmi adó a futamidő elején teljes egészében rendezésre kerül - megfizetendő és visszaigényelhető -, így a későbbi lízingdíjaknak már nincs ÁFA tartalma. A lízingtárgy a lízingbevevő könyveiben szerepel. Az értékcsökkenés mellett a lízingdíjak kamat tartalma számolható el költségként.

Nyíltvégű pénzügyi lízing

A futamidő végén megvásárolhatja, harmadik felet jelölhet ki vagy vissza is adhatja a lízingtárgyat a Merkantil Banknak. A havi törlesztőrészletek alapján áfa visszaigénylésre van lehetősége a futamidő alatt. A lízingtárgy értékcsökkenését és a lízingdíjak kamat részét számolhatja el költségként a lízingbevevő.

Operatív lízing/tartós bérlet

A bérelt eszköz a bérbeadó könyveiben szerepel. A futamidő alatt bérleti díjat kell fizet, ami költségként elszámolható. A bérleti díjakat visszaigényelhető ÁFA terheli.

Kölcsön

Az eszköz a teljes futamidő alatt az ügyfél tulajdonában és nyilvántartásában van. Kölcsönt kizárólag olyan beruházások finanszírozásához igényelhet, melyekhez hazai vagy Európai Uniós támogatások is kapcsolódnak.

Támogatott finanszírozási programok

NHP Hajrá

Célja elősegíteni a mikro-, kis- vagy középvállalkozások hitelhez jutását, valamint átsegíteni őket a koronavírus-járvány okozta esetleges gazdasági nehézségeken.

Részletek

Exportélénkítő lízing

Célja az export tevékenység és nemzetközi versenyképesség növelése új, belföldön létrejövő beruházás megvalósításával.

Részletek

Kárenyhítő lízing

Célja a koronavírus-járvány miatt a vállalkozások gazdasági tevékenységének biztosítása érdekében felmerülő belföldi fejlesztések finanszírozása.

Részletek

Milyen dokumentumokat szükséges beadnia az igényléshez?

Kérdése van?

Kérjen visszahívást!

Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Visszahívást kérek
Kérjen visszahívást!

Hívja szakértőinket

Hívja szakértőinket

Hívja a +36 (1) 268-6888-as számot hétfő-csütörtök 08:00-16:00, pénteken 08:00-14:50 között, szakértőink válaszolnak kérdéseire!

Letölthető dokumentumok

Termékismertetők, nyomtatványok, hirdetmények, üzletszabályzatok, dokumentumok