Autót, motorkerékpárt szeretne?

Személyre szabott gépjárműlízing és szakértői támogatás az igényléstől a folyósításig.

Kiszámolom a lízingdíjam

Milyen gépjárműveket finanszírozunk?

 • Új és használt személygépkocsikat, kishaszongépjárműveket és motorkerékpárokat finanszírozunk.
 • A személygépkocsik maximális kora a szerződéskötéskor 16 év, a futamidő végén 18 év lehet.
 • A kishaszongépjárművek kora a szerződéskötéskor 14 év, a futamidő lejártakor 15 év lehet.

Mennyi lesz a lízingdíjam?

Néhány kattintással kiszámolhatja, hogy mennyi lesz a havi törlesztőrészlete!

Kiszámolom a lízingdíjam

Mi az igénylés folyamata?

 1. Ajánlat

  Kalkulátorunkkal vagy telefonos ügyintézőnk segítségével (+36 (1) 268 6888) elkészítheti személyre szabott ajánlatát és azt e-mailben is megkaphatja. Kollégánk néhány nap múlva felhívja Önt egyeztetés céljából.

  Ha olyan autókereskedőnél vásárol, aki a Merkantil partnerkereskedője, a kereskedő kezdeményezi bankunknál az ajánlatkérést. Ellenkező esetben közvetlenül a Merkantil Banknál kezdeményezheti a folyamatot a fentiekben megadott telefonszámon.

 2. Igénylés

  Ha autókereskedőnél vásárol, a kereskedő kezdeményezi bankunknál az igénylést.

  Egyéb esetben az igényléshez szükséges, kitöltött dokumentumokat a direkthitel@merkantil.hu e-mail címre szükséges megküldenie.

 3. Bírálat

  Ellenőrizzük az Ön hitelképességét, ennek eredményéről SMS-ben értesítjük.

 4. Szerződéskötés

  A szerződést aláírhatja bankunkban vagy mobil ügyintézőnk, kereskedői partnereink segítségével bármely külső helyszínen, pl. az autókereskedőnél is.

  A finanszírozási szerződés megkötésekor a Merkantil Banknak be kell jegyeztetnie többek között a lízingbeadás tényét a Hitelbiztosítéki Nyilvántartás (HBNY) rendszerébe. Ehhez a bejegyzéshez az Ön részéről érvényes HBNY-be történő regisztráció szükséges, az ehhez szükséges személyes azonosítást közjegyző előtt kell megtennie. A szerződéskötéshez a regisztrált adatait tartalmazó közjegyzői tanúsítvány másolatát meg kell küldenie a Merkantil Bank részére.

 5. Folyósítás

  Átutaljuk a finanszírozás összegét az eladó bankszámlájára. Megtudhatja, milyen gépjárműveket finanszírozunk, mennyi lesz a lízingdíja, megfelel-e az igénylési feltételeknek, mekkora lízingdíjat vállalhat, mi az igénylés folyamata és milyen dokumentumokra lesz szüksége.

Milyen dokumentumokat szükséges beadnia az igényléshez?

Magánszemélyeknek

Gazdálkodó- és egyéb szervezetek

Egyéni vállalkozók, őstermelők

Kérdése van?

Kérjen visszahívást!

Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Visszahívást kérek
Kérjen visszahívást!

Hívja szakértőinket

Hívja szakértőinket

Meglévő vagy lejárt szerződéssel kapcsolatban:
+36 (1) 268 6868-as számot.

Új lízing igényléssel kapcsolatban:
+36 (1) 268 6888-as számot hétfő-csütörtök 8:00-16:00, pénteken 8:00-14:50 között.

Gyakran ismételt kérdések

Igénylés

Természetes személyek (fogyasztók), gazdálkodó szervezetek, egyéb szervezetek, egyéni vállalkozók, őstermelők egyaránt igénybe vehetik a finanszírozást.

 • Természetes személyek (fogyasztók) zárt végű pénzügyi lízinget igényelhetnek,
 • Gazdálkodó szervezetek, egyéb szervezetek, egyéni vállalkozók, őstermelők pedig zárt- és nyíltvégű pénzügyi lízinget is igényelhetnek.

Ki lehet az ügyfelünk?

 • 18. életévét betöltött, cselekvőképes, devizabelföldi természetes személy,
 • Magyarországon nyilvántartásba vett gazdálkodó szervezetek, egyéb szervezetek, egyéni vállalkozók, őstermelők.

Zártvégű pénzügyi lízing

Ebben az esetben a lízingbevevő által kiválasztott gépjárművet a Merkantil Bank megveszi és a gépjárművet az eladó közvetlenül a lízingbevevő, mint üzembentartó használatába adja. A gépjármű kizárólagos tulajdonosa a lízingbeadó.

A gépjármű törzskönyve a Merkantil Bank javára kerül postázásra és a lízingszerződésen alapuló teljes tartozás maradéktalan megfizetéséig a lízingbeadó birtokában marad.

A lízingbevevő a lízingszerződés szerinti teljes tartozása megfizetésével szerzi meg a gépjármű tulajdonjogát, amelyről a lízingbeadó igazolást állít ki a lízingbevevő javára.

Nyíltvégű pénzügyi lízing

Nyíltvégű pénzügyi lízing konstrukciót természetes személyek nem vehetik igénybe. Az igénylés feltétele, hogy a kiállított kereskedői számla teljes ÁFA-s legyen, azaz ÁFA-mentes, valamint különbözeti ÁFA-s értékesítés esetén nem választható nyíltvégű pénzügyi lízing finanszírozás.

 • A lízingszerződés szerinti teljes lízingdíj tartozás megfizetéséig a gépjármű tulajdonjoga a lízingbeadót illeti meg. A lízingbevevő a lízingdíjak maradéktalan megfizetése esetére az alábbi lehetőségek közül választhat:
  • a végleges fizetési ütemezésben meghatározott maradványértéken megvásárolja a gépjárművet, amelynek tulajdonosává válik;
  • kijelöl egy harmadik személyt a maradványérték megfizetésére és gépjármű tulajdonjogának megszerzésére.
  • a maradványérték esedékessége időpontjáig visszaadja a lízingelt gépjárművet a lízingbeadónak.
 • A nyíltvégű lízingszerződés esetén a gépjármű bruttó vételárának ÁFA összege a futamidő során – a tőketörlesztés ütemében – részletekben kerül megfizetésre.
 • A maradványérték fizetési kötelezettség következtében alacsonyabb lehet a havi lízingdíj, mint zártvégű pénzügyi lízing esetén.
 • A finanszírozott összeg = gépjármű (regisztrációs adóval növelt) nettó beszerzési ára mínusz a nettó kiemelt első lízingdíj (önerő), így a kamatszámítás alapja alacsonyabb, mint zártvégű pénzügyi lízingnél, ezáltal a lízingbevevő kamatteher is kisebb lehet.
 • Csak a tulajdonszerzési illeték negyede fizetendő a futamidő kezdetekor.
 • A céges és a magánhasználat arányában a lízingdíjak ÁFA összege visszaigényelhető.

Az eltérő feltételű gépjármű-finanszírozási termékek összehasonlítása

Igen, ha lízingre vásárolja a gépjárművet, nem kell bajlódnia a hosszas és problémás okmányirodai ügyintézéssel, a Merkantil Bank ingyenesen átvállalja ezt Ön helyett.

Merkantil Bank felkészült kollégáinak köszönhetően gyorsan és zökkenőmentesen intézheti gépjármű finanszírozással történő vásárlását. A lízingszerződés, az adásvételi szerződés és az egyéb dokumentumok az Ön által megjelölt - a gépjármű eladójával is egyeztetett - helyen írhatók alá.

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal! Hívja a +36 (1) 268 6888-as számot hétfő-csütörtök 08:00-16:00, pénteken 08:00-14:00 között, szakértőink válaszolnak kérdéseire!

 • Természetes személyek esetén a futamidő a finanszírozás folyósításától számított 12-től akár 84 hónapig terjedhet;
 • Gazdálkodó szervezetek, egyéb szervezetek, egyéni vállalkozók, őstermelők esetén a maximális futamidő 96 hónap is lehet.

Gépjárművét akár már 20% önerő fizetése mellett megvásárolhatja.

3 féle biztosítási lehetősége van.

Beépített casco

 • A Merkantil Bank a futamidő végéig a gépjárműre teljes körű, a finanszírozás lejáratáig érvényes casco biztosítás megkötését írja elő, amelyet a Merkantil Bank köt meg a biztosítóval a finanszírozás futamideje lejárta időpontjáig terjedő hatállyal.
 • A lízingbevevő a casco biztosítási szerződéshez társbiztosítottként csatlakozik.
 • A casco biztosítás díja kamatban kerül megfizetésre, az ügyleti kamat magában foglalja a lízingbeadó által megkötött casco biztosítási szerződésnek a lízing futamideje teljes időtartamára számított biztosítási díját is.
 • A lízingbevevő, mint társbiztosított a lízing futamideje alatt a gépjármű lízingtárgyra is kiterjedő biztosítási jogviszonyt nem mondhatja fel.

A casco biztosítást Ön köti meg

A lízingbevevő ez esetben köteles a futamidő végéig a gépjárműre teljes körű, a lízingszerződés lejáratáig érvényes olyan casco biztosítás megkötni, amely

 • kiterjesztett területi hatállyal fedezetet nyújt elemi károkra, lopáskárra és töréskárra,
 • a biztosítás társbiztosítottja és egyben a gépjármű tulajdonosa a Merkantil Bank Zrt., mint lízingbeadó.

Casco-mentes

Az ügyleti kamat részét képező kamatfelár mellett nem szükséges casco biztosítást kötni a finanszírozott gépjárműre. Ez a konstrukció a többi biztosítási lehetőséghez képest magasabb ügyleti kamatot eredményez. Ezen konstrukció választásakor kérjük, mérlegelje azt is, hogy Önnek egy esetleges káresemény bekövetkezésekor a saját költségén kell helyt állnia a Merkantil Bank felé a gépjárműben bekövetkező károkért a lízingszerződés szerinti tartozásának erejéig.

Fix kamatozás

Fix kamatozás esetén a lízingdíj-részlet nagysága a futamidő során nem változik.

Változó kamatozás

Változó kamatozású finanszírozási konstrukció választása esetén a futamidő során a kamatok a referencia kamat (3 hónapos BUBOR) változásának függvényében módosulhatnak. A kamat a 3 hónapos BUBOR futamidejének megfelelő időközönként (periódusonként), azaz 3 havonta változhat, ennek hatására a lízingbevevő törlesztőrészletei - maximumkorlát nélkül - növekedhetnek, illetve csökkenhetnek. A Referencia Kamat változása kamatkülönbözetként jelenik meg, ennek elszámolása havonta vagy negyedévente történik, külön számlalevéllel. A kamatváltozás kockázata, illetve haszna teljes egészében a lízingbevevőt terheli, illetve illeti.

A Referencia Kamat mértékét honlapunkon vagy a Merkantil Bank székhelyén kifüggesztett tájékoztatóból ismerheti meg. A törlesztőrészlet változásának, kiszámításának módszeréről és időpontjáról az Általános Lízing Feltételek rendelkeznek.

A Referencia kamatlábon felül az ügyleti kamat részeként, a lízingszerződésben meghatározott mértékű, a lízing teljes futamidejére rögzített (fix) kamatfelár kerül felszámításra. A kamat és ennek megfelelően a fizetendő lízindíj-részletek az Általános Lízing Feltételek szerint a kamatfelár változásának hiányában is módosulhatnak, ami nem minősül egyoldalú szerződésmódosításnak.

Változó kamatozású finanszírozási konstrukció választása esetén a futamidő során a kamatok a Referencia Kamat (3 hónapos BUBOR) változásának függvényében módosulhatnak. Emiatt Önnek kell viselnie a finanszírozótól független, hazai, illetve nemzetközi pénzpiaci környezet változása miatt jelentkező kamatváltozások következményeit, azaz a kamatkockázatot. Kérjük, döntésekor mérlegelje, hogy e kockázatok miatt a fizetendő lízingdíjrészletek összege - lízingdíjrészlet-különbözet formájában - a futamidő alatt növekedhet.
Tájékoztató a gépjármű-finanszírozási szerződésekből adódható kockázatokról

Javasoljuk, hogy a felelős hitelfelvételi döntéshez fontolja meg a háztartás teljes teherviselő képességét, vegye figyelembe a háztartásukban élők vagyoni-jövedelmi helyzetét, eladósodottságát és a leendő adóssággal összefüggő teherviselő képességüket is. Kalkulátorunkkal ki is számolhatja, hogy jövedelmétől, meglévő hiteleitől függően maximálisan mekkora havi lízingdíjat vállalhat.
Tájékoztató a jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról

A megalapozott döntéshez segítséget nyújthat a Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ tájékoztatója az ott szereplő termékleírások, összehasonlítást segítő alkalmazások (pl.: hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) ( https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem).

Természetes személy ügyfeleink figyelmébe ajánljuk a Magyar Nemzeti Bank tájékoztatóját a túlzott eladósodás kockázatairól, melyet az MNB honlapján érhet el.

A THM tájékoztató értéke fogyasztókra vonatkozó zártvégű pénzügyi lízing esetén 3,99*% - 24,6% érték közötti lehet.

*a Merkantil Bank Zrt. által meghirdetett egyedi akciók során a THM alsó értéke a fentiektől kedvezőbb is lehet.

Szerződéskötés után

Igen, a futamidő alatt a szerződésben foglaltak szerint lehetősége van:

 • a hátralevő tartozás részbeni előtörlesztésére,
 • vagy teljes előtörlesztésére, kiegyenlítésére

Az előtörlesztés költségéről a szerződéskötés időpontjában érvényes Hirdetményben tájékozódhat.

A törlesztőrészleteket banki átutalással, csoportos beszedési megbízással, bankkártyás fizetéssel vagy készpénz-átutalási megbízáson (csekken) fizetheti.

 • Banki átutalás: a fizetési ütemezésben, illetve az ahhoz megküldött ügyfélkártyán, valamint az Ügyfélkapuba belépve megtalálja a szerződéséhez tartozó befizetési számlaszámot, melyre átutalással fizethet. Felhívjuk figyelmét, hogy minden szerződéshez egyedi befizetési számlaszám tartozik.
 • Csoportos beszedési megbízás: lehetősége van a törlesztések csoportos beszedéssel történő rendezésére. Ennek során az Ön által megadott fizetési számláról a Merkantil Bank kezdeményezi a lízingszerződés Végleges fizetési ütemezés szerinti lízingdíjak beszedését.
 • Bankkártyás fizetés: a Merkantil Bank honlapon elérhető Ügyfélkapu rendszerben HUF alapú szerződések esetén a regisztrációt követően lehetősége van bankkártyás fizetésre.
 • Készpénz-utalási megbízás (csekk): lehetősége van a lízingdíj részleteket csekken is befizetni, melynek költségéről a szerződéskötés időpontjában érvényes hirdetményben tájékozódhat.

A Merkantil Bank segítséget kíván nyújtani azon ügyfeleinek, akiknek anyagi körülményei nem teszik lehetővé törlesztési kötelezettségük maradéktalan teljesítését.

Ha fizetési nehézségeit már előre látja, forduljon bizalommal ügyintézőinkhöz, hogy a problémáját még a hátralék felhalmozódása előtt tudjuk orvosolni, illetve az Önnek legelőnyösebb megoldást tudjuk felkínálni.

Tájékoztató a gépjármű-finanszírozási szerződés teljesítéséről, a nemfizetés kockázatáról és a követeléskezelés menetéről

Megoldási lehetőségek fizetési nehézségek esetén (fizetési kötelezettségek módosítása)

Kérelem a fizetési kötelezettségek módosítására

Letölthető dokumentumok

Termékismertetők, nyomtatványok, hirdetmények, üzletszabályzatok, dokumentumok