Tájékoztató gépjárműhasználóknak

Lerobbant az autóm

Ha munkaidőn kívül (hétvégén, ünnepnapon vagy éjszaka) műszaki hiba vagy baleset miatt nem tudja folytatni útját, és bérleti szerződése tartalmaz közúti segélyszolgálat szolgáltatást, úgy a Merkantil Assistance non-stop +36 1 268 68 00 telefonszámán kérhet segítséget.

Kérjük, a segélyhívás előtt készítse elő a forgalmi engedélyt, hogy a diszpécsernek megadhassa a gyors ügyintézéshez szükséges adatokat! Szerződött partnerünk tájékoztatja Önt a gépjárműre kötött szerződés alapján elérhető magyarországi és európai szolgáltatások köréről (helyszíni javítás, szervizbe szállítás, csereautó, stb.) és közösen dönthetnek az Önnek leginkább megfelelő intézkedésről.

Káresemény, baleset történt

Kérjük, a mindennemű káreseményt haladéktalanul jelentsen kollégáinknak a karrendezes@mail.merkantil.hu e-mail címen vagy munkaidőben a +36  1 268 68 00 telefonszámon.

Kérjük, győződjön meg arról, hogy a balesetben történt-e személyi sérülés. Ha igen, úgy haladéktalanul és kötelezően hívjon rendőrt és mentőt, a baleseti helyszínt hagyja változatlanul abban az esetben is, ha a sérült járművek akadályozzák a forgalmat.

Ha nincs személyi sérülés, akkor is javasoljuk, hogy hívjon rendőrt (élethelyzettől függően), illetve hogy készítsen fényképeket a balesetről, mely a segítségére lehet a felelősség későbbi tisztázásában.

A bejelentő lap elsősorban a baleset pontos leírására szolgál, ezért fontos, hogy azt saját szempontjai alapján töltse ki az esemény részleteinek megfelelően.

Ha egyik félnél sincs baleseti bejelentő, és a helyszínen nem is oldható meg annak gyors beszerzése, abban az esetben célszerű egy papírra felírni egymás adatait, elérhetőségeit, és azt, hogy mikor, mi történt. A dokumentumokról készítsen fényképeket mobiljával.

Feltétlenül ellenőrizze tételesen a baleset összes résztvevőinek iratait (személyi igazolvány, jogosítvány, forgalmi engedély, biztosítási adatok).

Külföldön vagy külföldi rendszámú gépjárművel bekövetkezett káresemény esetében kötelező rendőri intézkedést kérni.

Nagyon fontos, hogy a baleset helyszínén töltsék ki az európai baleseti bejelentőt (kék-sárga), amely során ügyeljenek arra, hogy a külföldi rendszámú gépjármű, annak felelősségbiztosítója és vezetőjének az adatai pontosan legyenek feltüntetve.

A nyomtatvány egységes az egész Európai Unióban. Minden ország a saját nyelvén nyomtatja ki a bejelentőlapot, de ezek tartalmukban nem térnek el egymástól. Akár kettőt is ki lehet tölteni, a külföldi autós a sajátját, a magyar pedig a magyar nyelvűt tölti ki, s mindketten mindkettőt aláírják. Fontos azonban, hogy mindkét nyomtatvány tartalmilag azonosan legyen kitöltve és aláírva.

A Nemzetközi Zöld Kártya perforált része letéphető, és a károkozó köteles azt átadni a károsult jármű vezetőjének.

Gépjármű lopáskár, részlopáskár, illetve rongáláskár esetén haladéktalanul feljelentést kell tennie az esemény, illetve a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányságon!

Kérjük, hogy a feljelentés másolatát küldje meg a karrendezes@mail.merkantil.hu e-mail címre!

Szervízre van szükségem

Közúti forgalomban csak érvényes forgalmi engedéllyel és érvényes műszaki vizsgával vehet részt a gépjármű. A bérbe vevő és közvetve az Ön, mint gépjárműhasználó felelőssége, hogy a gépjármű a műszaki érvényesség lejáratát megelőzően szervízbe kerüljön.

Kérjük, igényét jelezze a flottaszerviz@mail.merkantil.hu e-mail címen vagy a +36 1 268 6800 telefonszámon, kollégáink - és rajtuk keresztül szerződött szervizpartnereink - készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Az előírt időszakos szervizeket legkésőbb a szerviz/garanciafüzetben foglalt idő/km futás teljesülésekor vagy a gépjármű műszerfalán erre figyelmeztető jelzés által meghatározott km/idő korlátig szükséges elvégeztetni a gyártói garanciavállalás érvényességéhez. A bérbe vevő és közvetve az Ön, mint gépjárműhasználó felelőssége, hogy a gépjármű a kötelező szerviz periódus lejáratát megelőzően szervízbe kerüljön.

Az autó rendellenes működése (műszerfalon hibajelzés világít, szokatlan hang és/vagy menettulajdonság, stb.), sérülése, alkatrész és tartozék elhagyása esetén az autónak szintén mihamarabb szervizbe kell kerülnie.

Kérjük, igényét jelezze a flottaszerviz@mail.merkantil.hu e-mail címen vagy a +36 1 268 6800 telefonszámon, kollégáink - és rajtuk keresztül szerződött szervizpartnereink - készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Az abroncsok élettartamát jelentősen megnöveli az időben elvégzett szezonális csere, és a rendszeresen ellenőrzött megfelelő nyomás.

A szezonális abroncscseréket jellemzően október-november hónapokban (téli átszerelés), illetve március-április hónapokban (nyári átszerelés) végeztetheti el szerződött partnereink közreműködésével.

Ha már ismeri a folyamatot, akkor az alábbi linkeken és/vagy telefonszámokon kaphat időpontot már korábbi szolgáltatójától:

Ha abroncsa a szezonális abroncscserék közötti időszakban elhasználódott, defektet szenvedett, vagy azon rendellenes kopást (futófelület 2 oldalán eltérő elhasználódás, „kagylós” kopás), esetleg szálszakadást észlel, kérjük, haladéktalanul jelezze kollégáinknak, akik a legközelebbi szervizpartnerhez irányítják.

Kérjük, igényét jelezze a flottaszerviz@mail.merkantil.hu e-mail címen vagy a +36 1 268 6800 telefonszámon, kollégáink - és rajtuk keresztül szerződött szervizpartnereink - készséggel állnak az Ön rendelkezésére.Elveszett az üzemanyagkártyám

Kérjük, a kártya elvesztésének észlelése esetén haladéktalanul hívja az üzemanyag kártyát kibocsátó olajtársaság ügyfélszolgálatát, akik intézkednek a kártya letiltásáról.

 • MOL: +36 1 211 1000
 • SHELL: +36 1 480 1111

Kérjük, ezt követően jelezze a kártya elvesztését és letiltását a portfolio@mail.merkantil.hu e-mail címen, hogy - igény esetén - új kártyát rendelhessünk Önnek.

Leadnám a gépjárművet

Ha Ön a gépjármű leadása mellett dönt, kérjük, szándékáról tájékoztassa kapcsolattartóját vagy írjon a flotta@mail.merkantil.hu e-mail címre.

Hol tudja leadni?

CARNEXT.com AUTÓ CENTER
2040 Budaörs, Nyugati u. 10300/13.
GPS: 47.461291, 18.891789

Kérjük, előzetes időpontegyeztetés érdekében vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal az alábbi elérhetőségeken!

Kérjük, hogy a gépjármű leadásakor kiemelten figyeljen az alábbiakra:

 • az autóból vegye ki személyes tárgyait,
 • az autó kívül és belül tiszta legyen,
 • állapota feleljen meg a rendeltetésszerű használatot feltételezhetőnek (ehhez segítséget nyújtanak a személyautóra, illetve kishaszongépjárműre vonatkozó gépjármű-átvételi útmutatók),
 • a gépjárművel együtt adja át annak
  • kulcsait, távirányítóit, kódkártyáit,
  • forgalmi engedélyét,
  • szervizkönyvét és a használati és karbantartási utasítását,
  • KRESZ tartozékokait.

A gépjármű leadásakor átadás-átvételi jegyzőkönyv készül, ebben rögzítve a gépjármű km óra állását, a leadott tartozékokat és a látható sérüléseket, esetleges hiányosságokat. Részletes, független szakértő által elvégzett műszaki és esztétikai állapotfelmérés a leadást követő napokban készül, mely felmérés majd a szerződés futamidő végi elszámolásának alapját képezi.

Ha a gépjármű állapota ezt indokolja, Merkantil Bérlet Kft. - a bérbe vevő költségén - gondoskodik a működésképesség helyreállításához, illetve a tovább értékesítéshez elengedhetetlenül szükséges javítási, karbantartási munkák elvégeztetéséről, ideértve a gépjármű kulcsainak, okmányainak és tartozékainak esetleges pótlását is.