Adathalászat

Adathalászat: Harmadik félnek az ügyfél érzékeny fizetési információk (hitelkártya-adatok, személyes azonosítók, fiók felhasználónevek és jelszavak) megszerzésére irányuló tevékenysége, amely az ügyfél megtévesztésével valósul meg (SMS – ben, telefonon és emailben, hamisított weboldalra irányítással, Phising, Vhishing).

OTP Bank Adathalászat oldal

A Merkantil Bank Zrt. az OTP Csoport tagja. A Merkantil Bank stratégiájának fontos eleme, hogy erősítse a szinergiát az OTP Bankkal.

Adathalászattal kapcsolatban további információkat, aktuális csalás híreket az OTP Bank Adathalászat oldalán talál.

Figyelmébe ajánljuk az OTP Youtube csatornáján található „Adathalászat – tudnivalók és megelőzés” szekciót, ahol rövid, érdekes videókon keresztül hasznos tudnivalókat és megelőzéssel kapcsolatos tippeket talál. Az oktató videókat az alábbi oldalon találja.

KiberPajzs és MNB Digitális biztonság

A pénzügyi fogyasztók védelmében összefogott a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Bankszövetség, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet és az Országos Rendőr-főkapitányság. A digitális bűnözök által elkövetett leggyakoribb csalási módszerekről az oldalunkon is megtalálható „Kiberbiztonság” nevű dokumentumban részletes tájékoztatást talál.

Amennyiben többet szeretne tudni az intézmények és piaci szereplők által a digitális bűnözők ellen létrehozott átfogó oktatási programról, bővebb tájékoztatást talál a www.kiberpajzs.hu weboldalon.

Figyelmébe ajánljuk az MNB Digitális Biztonság oldalát is, amelynek elérhetősége: www.mnb.hu/fogyasztovedelem/digitalis-biztonsag